Biografie

 IMG_8944 (3)

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Een ingrijpende heftige gebeurtenis in 2006 veranderde mijn leven totaal !

In de tijd van revalidatie ben ik gaan “omdenken”, wat ik nog wel kan en graag zou willen doen, nu had ik immers de tijd en mogelijkheden !

Omdat de controle over mijn lichamelijk welzijn in medische handen lag, wilde ik gevoelsmatig aan het “werk”
gaan. Ik ben gestart met schilderen en in mijn werk nog geheel autodidact.

Mijn werk bestaat (bijna) volledig uit schilderijen van personen en dan voornamelijk portretten. Mensen zijn belangrijk voor me, ze boeien me en ik raak er niet op uitgekeken. Het weergeven van de mens in al zijn verschillende emoties is voor mij een voortdurende bron van inspiratie, de magie van het leven, mijn stemmingen en mijn gedrevenheid. Het liefst schilder ik duidelijke en sprekende aanblikken met doordringende ogen die je een gevoel van herkenning geven.

“In mijn werk experimenteer ik naar vorm, van chaos naar rust, van details naar eenvoud.”

Het kleurgebruik is ook belangrijk in mijn werk, de uitdrukkingskracht, die voor mij het gevoel van rust -spanning – emotie opwekken.

De woordeloze taal bij de aanblik van een gezicht, zegt vaak meer over de persoonlijkheid en de emotie waarmee de kijker aanschouwt.

Niets hoeft te zijn wat het lijkt, want wat is er absurder dan de werkelijkheid !

“Ik wil graag het bijzondere in het gewone tonen”

Neem gerust contact met me via het contactformulier  voor verdere informatie en/of voor prijzen en ik vind het leuk als je een berichtje vermeld in het  “gastenboek”

Elly Verrijt

06-45680686